Nieuws

Andries Knevel gelooft ogen niet in Pakistan: Feyenoorddeur!

on

In een afgelegen dorpje in het oosten van Pakistan geloofde EO-presentator Andries Knevel gisteren zijn ogen niet, toen hij opeens een heel Rotterdams beeld zag. Een grote Feyenoord-handdoek fungeerde in het dorpje als deur.

‘Toen ik het zag, sprong ik op,’ vertelt Feyenoord-supporter Knevel. ‘De mensen hadden geen idee waarom.’

‘Ik was de eerste ooit die zo enthousiast op hun deur reageerde. Ze wisten niet dat het een badlaken van een voetbalclub was.’ De handdoek zat ooit bij een lading Westerse kleding, die een handelaar aan de man probeerde te brengen in het dorp ‘waar ze nog met paard en wagen rijden’. ‘Ze hadden het voor een habbekrats gekocht.’ Sindsdien sierden het rood-wit de deur.

Ondanks zijn liefde voor de voetbalclub van Zuid, liet Knevel het badlaken ‘natuurlijk hangen’. Een foto met zijn bijzondere vondst postte hij op berichtensite Twitter. Een ‘opvolger voor Pellè’ heeft hij trouwens niet gevonden in deze uithoek. ‘Hier spelen ze vooral cricket.’

Over een paar dagen komt Knevel weer naar Nederland. Hij maakt in Pakistan opnamen voor EO Metterdaad, een stichting die is gelieerd aan de evangelische omroep. EO Metterdaad steunt kerkelijke organisaties die onder meer in Pakistan lichamelijk en verstandelijk gehandicapten helpen.

Bron: Ad.nl

20140415-175812.jpg

You must be logged in to post a comment Login