Feyenoordinbeeld

Andere Tijden Sport over de Feyenoord-titel van 1999

on

Bij Feyenoord-supporters en in Rotterdam en omgeving is de Coolsingel eigenlijk nog een verboden woord, nu al voluit spreken over een aanstaande landstitel van winterkampioen Feyenoord is (nog) niet aan de orde. Het tv-programma Andere Tijden Sport blikt half januari terug op het laatste kampioenschap van de Rotterdammers, in het seizoen 1998/ ’99.

.

Onder de naam ‘Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol’ kijken onder anderen toenmalig trainer Leo Beenhakker, voorzitter Jorien van den Herik, aanvoerder Jean-Paul Gastel en middenvelder Paul Bosvelt terug op dat succesvolle jaar. Bosvelt wordt gefilmd in zijn toenmalige stamkroeg Den Pimpelaer in Barendrecht waar de selectie de titel vierde. Ook zijn er beelden van een volle Coolsingel.

.

Leo Beenhakker – kind van Rotterdam-zuid (‘de cirkel is rond’) – spreekt in de documentaire van het mooiste moment van zijn loopbaan, die ook langs Madrid, Mexico en Amsterdam ging. ,,Dit zijn mijn mensen, die spreken mijn taal.’’ Met de Rotterdamse oefenmeester gaat het ook over de haat-liefde verhouding met de Argentijnse vedette Julio Cruz. Over de pijn van Van Gastel die met zes rake vrije trappen belangrijk is. En over de Zeeuw Peter van Vossen die eindelijk speelt voor de voetbalclub waar hij als jongetje op de tribune zat.

.

Andere Tijden Sport – Feyenoord 1999: De Coolsingel liep vol, zondag 15 januari 2017, 22.12-22.42 uur, NPO 1

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login