Nieuws

Amsterdam houdt noodbevel achter de hand

on

Amsterdam houdt een noodbevel achter de hand voor het geval het vanavond onverhoopt uit de hand loopt als Feyenoord in de Arena tegen Ajax speelt en supporters uit Rotterdam naar de hoofdstad komen. ‘De politie is alert en klaar’, zei een woordvoerster van burgemeester Eberhard van der Laan.

Amsterdam heeft altijd een noodbevel achter de hand bij dergelijke situaties. Op basis van een noodbevel kan de politie mensen verwijderen die de openbare orde willen verstoren.

De KNVB-wedstrijd is niet toegankelijk voor de Feyenoordsupporters. Maar de politie zei gisteren aanwijzingen te hebben dat er toch Feyenoorders naar Amsterdam willen gaan.

Volgens de gemeentewoordvoerster hebben de betrokken partijen alle ‘noodzakelijke’ maatregelen genomen. Zo heeft Ajax de kaartverkoop gestopt om te voorkomen dat ze op de zwarte markt worden doorverkocht. Ook Ajax en de ArenA hebben volgens haar extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Vijf jaar geen uitsupporters
Na heftige voetbalrellen in 2009 besloten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam dat gedurende vijf jaar lang geen supporters van de ‘uitploeg’ aanwezig mogen zijn bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Deze regeling loopt deze zomer af.

Amsterdam verwacht dan ook dat de voetbalfans zich rustig zullen houden. ‘We gaan ervan uit dat de supporters van beide clubs hechten aan beëindiging van deze vijfjarenregeling en dat kan alleen als ze zich gedragen’, aldus de woordvoerster.

Intensieve controle
Ajax roept supporters op vroeg naar de Arena te komen. Vanwege een intensieve controle bij de toegangspoorten worden er grote wachtrijen verwachten. Supporters zonder geldig ID-bewijs komen het stadion niet in, meldt de club op zijn website.

Er worden vanavond speurhonden ingezet die getraind zijn in het opsporen van vuurwerk. Ajax vraagt toeschouwers zich te onthouden van kwetsende spreekkoren en ander wangedrag.

Bron: Ad.nl

20140122-182528.jpg

You must be logged in to post a comment Login