Nieuws

Amrabat: “Ik denk dat ik het in de Champions League tot nu toe goed gedaan heb”

on

Sofyan Amrabat heeft ondanks de late tegentreffer genoten van de wedstrijd tegen Manchester City dinsdagavond. Feyenoord kwam in het Etihad Stadium vele malen beter voor de dag dan in de vorige ontmoeting met de Engelsen, maar stond evengoed met lege handen na het laatste fluitsignaal: 1-0.

‘Ik was vooral met de wedstrijd bezig, maar natuurlijk geniet je ook’, blikte Amrabat terug voor de camera van Ziggo Sport. ‘Hoe wij speelden is een groot compliment waard. Vanaf het begin stonden we heel goed. City is thuis ontzettend sterk en haalt vaak grote uitslagen, maar wij hebben amper wat weggegeven en zijn er zelf een paar keer goed uit gekomen. Met iets meer geluk kun je zomaar 0-1 winnen.’

Ook over zijn eigen spel was de 21-jarige middenvelder ook content. ‘Ik denk dat ik het in de Champions League tot nu toe goed gedaan heb. Misschien was ik tegen Shakhtar wat minder, maar ik heb me goed staande kunnen houden’, reageerde hij desgevraagd.

‘De trainer heeft het heel goed neergezet. Hij zei dat we Europees moesten denken en de ruimtes heel klein moesten maken. Dat deden we gewoon uitstekend. We hebben met zijn allen ontzettend goed gespeeld. City kreeg wel kansen, maar we zijn niet uit elkaar gespeeld, absoluut niet zelfs’, aldus Amrabat.

Louis van Gaal was als analist aangeschoven en vroeg de jonge Feyenoorder wat hij meenam na het duel in Manchester. ‘Dat we op het hoogste niveau mee kunnen. Het zit de laatste tijd niet mee, we zitten in de hoek waar de klappen vallen, maar ik ben overtuigd dat we hier met zijn allen uit komen. We spelen namelijk echt niet slecht. We hebben juist heel veel vertrouwen. De buitenwereld probeert het groter te maken dan het is, we hebben heel veel vertrouwen in elkaar en in de trainer.’

De voormalig bondscoach had complimenten over voor die zienswijze en voor het spel van Amrabat, die daar duidelijk erg blij mee was. ‘Die stop ik in mijn rugzak’, reageerde de middenvelder, die overigens wel flink baalde van de late tegentreffer. ‘Je denkt: Het kan toch niet… Het zal toch niet… Maar het gebeurt wel. Dat is ook de kwaliteit van City, je moet je meerdere erkennen in misschien wel het beste team ter wereld.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login