Nieuws

Amrabat: ‘Hopelijk gaat De Kuip weer vaak ontploffen. Daar gaan we voor’

on

Feyenoord-aanwinst Sofyan Amrabat presenteert zich morgen­middag in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad aan zijn nieuwe publiek.

Het is niet iedere nieuwe Feyenoorder gegeven: een hartelijke ontvangst krijgen. Vraag het Anthony Lurling, die nu nóg wel eens wakker wordt van zijn eerste training in de Kuip, waarop de aanhang hem direct een enkele reis terug naar Brabant toewenste. Of Angelos Charisteas, de van Ajax overgekomen Griek. De spits voelde zich in Rotterdam welkom als een slager bij de vereniging voor vegetariërs.

Voor Sofyan Amrabat ligt dat heel anders. Veelzeggend was het tafereel na het met 1-0 verloren oefenduel met SC Freiburg, afgelopen zaterdag. Geen naam weerklonk zo intens door de Oostenrijkse lucht, als die van de 20-jarige Blaricummer. ,,Dit is wel een lekkere binnenkomer, ja”, bekende de nieuweling, zichtbaar gestreeld door het gezang van de uit Nederland meegereisde supporters. ,,FC Utrecht is een volksclub. Feyenoord is de overtreffende trap daarvan. Man, wat mooi om dit mee te maken.”

Dynamiek
Het is nog lastig om een verklaring te vinden voor de populariteit die hem – in elk geval voorlopig – kenmerkt. Maar waarschijnlijk heeft het alles te maken met zijn arbeidsethos. Amrabat, het jongere broertje van Watford-pits Nordin Amrabat, bezit technisch vernuft en dynamiek, maar hij koppelt dit aan een flinke portie opofferingsgezindheid voor zijn ploeggenoten. ,,Ik ben een vechter”, zegt hij over zichzelf. En: ,,Een doorbijter.” En zo manifesteert de Marokkaans international zich onmiskenbaar tijdens zijn eerste weken bij de Rotterdamse club. Als iemand die zich op trainingen niet aan de kant laat zetten.

,,Die straatmentaliteit heeft altijd wel in me gezeten”, vertelt Amrabat, die sinds zijn tiende voor FC Utrecht speelde, in november 2014 zijn debuut maakte in het eerste elftal en in de Galgenwaard pas een jaar een gezichtsbepalende speler was.

Respect
,,Ik heb respect voor tegenstanders, maar ga niet voor ze opzij. Daarbij zal ik altijd alles geven. Met die houding ben ik ervan overtuigd dat ik ga slagen bij Feyenoord. Ik weet namelijk zeker dat ik het niveau aankan. Dat heb ik vorig jaar wel bewezen. In duels tegen de topclubs was ik op mijn best. Juist daarom baal ik ervan dat ik tegen Freiburg een mindere wedstrijd speelde. Ik hoop dat ik tegen Real Sociedad (morgen om 14.30 uur, red.) de kans krijg om me te revancheren.”

Dat laatste lijdt geen twijfel. Giovanni van Bronckhorst is openlijk vol lof over zijn brok Marokkaans temperament op het middenveld. ,,Een jongen die heel ver kan komen”, stelt de trainer. En Amrabat zelf is op zijn beurt verguld met de man die hem in die linie nu en dan de weg wijst: Karim El Ahmadi. ,,Karim is ongelooflijk belangrijk voor Feyenoord. En speciaal ook voor mij. Hij is zoveel met me bezig. Op het veld en in de kleedkamer. Vaak zijn het maar kleine dingetjes. Van die opmerkingen hoe je moet staan, wanneer je de diepte moet zoeken, dat soort zaken. Hij is echt mijn mentor. Je merkt dat hij een schat aan ervaring heeft. Van iemand als Karim kan ik alleen maar heel veel leren.’’

Ambitie
Tegen de Spaanse subtopper Real Sociedad zal morgen blijken wat hij van de wijze lessen van El Ahmadi heeft opgestoken. Eén ding staat vast: aan ambitie schort het niet bij Amrabat, zij het met een ingecalculeerde voorzichtigheid. ,,Ik wil de absolute top bereiken. Maar laat ik het eerst nu maar eens bij Feyenoord tonen. Je wilt niet weten hoeveel zin ik heb om elke thuiswedstrijd in de Kuip te staan, man. Echt een heel mooi vooruitzicht. Als tegenstander was dat al genieten, kun je nagaan hoe dat straks gaat voelen als al die mensen voor jou zingen. Hopelijk gaat de Kuip weer vaak ontploffen. Daar gaan we voor. En wat mij betreft beginnen we daar tegen Real Sociedad al mee.’’

Bron: Ad.nl
Foto: Feyenoordtraining.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login