Nieuws

‘Als het lukt, dan ben ik een week de weg kwijt’

on

Het geloof in de titel is weer helemaal terug bij de fans van Feyenoord. Na een simpele overwinning op NEC (0-3) werden de spelers een dag later op Varkenoord vrolijk onthaald door de toegestroomde fans, die stiekem hopen op het kampioenschap.
Het is zonnig op het moment dat de selectie van Feyenoord richting het trainingsveld loopt. De sfeer zit er goed in. Goed gemutst en onder grote media-aandacht worden rustig wat oefeningen afgewerkt. Ondertussen gaat het langs de zijlijn eigenlijk maar over één ding: het kampioenschap.

Voor Koos Maasdijk is het bezoeken van de dagelijkse oefensessie vaste prik. ,,Ik kom hier al jaren. We hebben een vast groepje hier, hartstikke gezellig. We horen en zien dus veel. Maar ik ben er van overtuigd dat we dit jaar naar de Coolsingel kunnen,” vertelt de 58-jarige Ridderkerker terwijl op de achtergrond de Rotterdamse helden Pellé en Boëtius zich in het zweet werken. ,,Er zit iets onoverwinnelijks in deze groep, dat stralen ze ook uit. Dus ik ben de Coolsingel al wezen vegen en heb al gezwommen op het Hofplein. Want als we kampioen worden, is dat een hele bijzondere titel. Het is al zó lang geleden!”

Het lijken vooral de oudere supporters te zijn die heilig geloven in het herleven van Rotterdamse heerschappij in de vaderlandse competitie. Ook Bas de Snoo, een 60-jarige supporter uit Rotterdam, is er van overtuigd dat de kampioensschaal naar Rotterdam komt. ,,Minstens 60 procent kans dat we het worden, misschien wel meer! En als het lukt, dan ben ik een week de weg kwijt,” vertelt hij glunderend.

Verdeeldheid
Jongere supporters zijn echter een stuk minder optimistisch. Op het trainingscomplex naast de Kuip vertelt een fan van halverwege de twintig dat hij de kansen van Feyenoord niet al te hoog inschat.,,We zullen wel punten laten liggen tegen de kleintjes als Roda JC en ADO. Uiteindelijk wordt PSV kampioen. Zolang Ajax het maar niet wordt!”

Zijn buurman valt hem bij:,,Iedereen zegt wel dat Feyenoord zo’n makkelijk programma heeft, maar juist die kleine wedstrijden zijn het moeilijkst. Vanaf nu is iedere wedstrijd een finale. Maar als we echt kampioen worden, is dat prachtig!”

De verdeeldheid tussen de supporters is opvallend. Maar over één ding zijn ze het allemaal eens: als Feyenoord na 34 wedstrijden kampioen is, moet het een groot feest worden. Een goed georganiseerd kampioensfeest zonder rellen. ,,Normaal ga ik na de huldiging naar huis en vier ik het daar. Maar dit jaar wordt anders. Als je voor het eerst in veertien jaar de schaal pakt moet je er van genieten!” besluit Maasdijk op het moment dat Daryl Janmaat langsloopt.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login