Nieuws

Als AZ zondag wint ontvangt het meer tv-gelden dan Feyenoord

on

Gertjan Verbeek wil dat zijn spelers de focus weer verleggen naar de wedstrijd van zondag tegen Willem II. De trainer won donderdag met AZ de beker ten koste van PSV (2-1), waarna de winst uitbundig werd gevierd. Maar de coach van de Alkmaarders weet dat het laatste duel in Tilburg ook belangrijk is.

Als Verbeek namelijk wint met AZ, blijft hij met de club Feyenoord voor op de coëfficiëntenlijst van de afgelopen seizoenen. Daardoor krijgt de club hogere inkomsten van de tv-gelden. “De wedstrijd van zondag kan ons zes ton aan tv-gelden opleveren. Dat bedrag is niet kinderachtig, gezien onze begroting. De spelers zullen daar niet gevoelig voor zijn, maar ze moeten wel beseffen dat die begroting indirect ook hun portemonnee spekt.”

“Als voetballer heb je ook te maken met eergevoel”, vervolgde de oefenmeester zijn verhaal. “Als je een topper bent, kun je jezelf ook opladen voor zo’n laatste wedstrijd. Het is aan mijn spelers om dat te laten zien. Als ik merk dat bepaalde jongens mentaal al afscheid hebben genomen van de competitie, kies ik misschien voor andere spelers.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login