Nieuws

Alphense Boys hangt vlag uit na transfer Toornstra

on

De verwachting is dat Feyenoord dit weekeinde de komst van Jens Toornstra aankondigt. De 25-jarige middenvelder komt voor ongeveer 3,5 à 4 miljoen euro over van FC Utrecht en moet het middenrif van de Rotterdammers van nieuwe impulsen gaan voorzien. Ook bij voormalig werkgever Alphense Boys hangt de vlag uit: de club krijgt 4,5 procent van het transferbedrag.

De Alphenaren hebben recht op negen jaar, á een half procent per seizoen, gerekend vanaf de D-pupillen, opleidingsprovisie. Dat zou neerkomen op ongeveer anderhalve ton. “We gaan eens goed nadenken wat we met het geld gaan doen”, vertelt voorzitter Bob Valkenburg in gesprek met Alphen Stad FM/TV. “Alle amateurclubs hebben het zwaar in deze financieel moeilijke tijden.”

“We zullen het geld investeren in onze accommodatie. We hebben nogal wat achterstallig onderhoud. Bijvoorbeeld het dak van onze tribune. Die is al tijden lek, maar we hadden geen geld om dat te repareren. Nu wel.” Toornstra was twintig toen hij Alphense Boys voor ADO Den Haag verruilde. Valkenburg heeft nog steeds contact met Toornstra. “Ik gun Jens over een aantal jaren een mooie club in het buitenland”, stelt de sportbestuurder.

Bron: voetbalzone.nl

IMG_7946-0.PNG

You must be logged in to post a comment Login