Nieuws

‘Alles bij Southampton is groter dan bij Feyenoord, behalve het Legioen’

on

Zondagmiddag begint ook voor Ronald en Erwin Koeman het avontuur in de Premier League. De broers werken bij Southampton voor het eerst met elkaar samen en gaan zondag naar Anfield, voor de uitwedstrijd bij Liverpool. Daarmee wordt een droom van de inmiddels overleden Martin Koeman werkelijkheid: hij heeft altijd gezegd dat hij hoopte dat zijn twee zoons eens met elkaar samen zouden werken. “Hij zou ongelooflijk trots zijn, als hij ons hier zou kunnen zien werken”, denkt Ronald.

De coach heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “Alles bij Southampton is groter dan bij Feyenoord, behalve het Legioen en de naam van de club”, stelt Koeman in gesprek met Helden. “Ik merkte dat ze heel verrast waren dat ik hier wilde werken. Ik voelde dat ze me hier heel groot achten en daarom niet hadden verwacht dat ik bij een betrekkelijk kleine club wilde werken. Ongelooflijk, maar ze zien zich zelf als een betrekkelijk kleine club.”

Koeman nam het stokje over van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Mauricio Pochettino en nam zijn broer Erwin mee als assistent. Southampton raakte deze zomer de nodige basisspelers kwijt: Luke Shaw ging naar Manchester United, Calum Chambers naar Arsenal en Rickie Lambert, Adam Lallana en Dejan Lovren naar Liverpool. De drie laatstgenoemde spelers staan zondag dus tegenover hun oude werkgever.

Bron: voetbalzone.nl

IMG_6399.PNG

You must be logged in to post a comment Login