Nieuws

Alleen medische keuring scheidt Boëtius van Genk

on

Jean-Paul Boëtius verkast vrijwel zeker van FC Basel naar Racing Genk. De oud-Feyenoorder, die alleen nog een medische keuring hoeft te ondergaan bij de Belgische club, wordt bij Genk herenigd met trainer Albert Stuivenberg.

.

Boëtius wordt in Genk de vervanger van Leon Bailey, die naar Bayer Leverkusen is verhuisd. 

.

De 22-jarige Boëtius, die tussen 2012 en 2015 drie seizoenen in De Kuip speelde, zit momenteel op een dood spoor bij Basel. In de zomer van 2015 tekende hij voor vier seizoenen in Zwitserland maar daar komt hij maar weinig aan spelen toe. Boëtius is geen onbekende voor Albert Stuivenberg. De coach van Racing Genk had hem even onder zijn hoede bij Jong Oranje en was jeugdtrainer bij Feyenoord.

.

Bayer Leverkusen won de strijd om Bailey. De Jamaicaanse aanvaller van Racing Genk stond in de belangstelling van tal van clubs. Ajax wilde afgelopen zomer al 11 miljoen euro betalen voor Bailey, maar die besloot toen langer bij Genk te blijven.

.

Een half jaar later vertrekt de negentienjarige vleugelspits toch bij de Belgische club die sinds kort wordt getraind door Stuivenberg. Bayer Leverkusen betaalt volgens Duitse media zo’n 15 miljoen euro voor Bailey, die vanmorgen een contract tot medio 2022 ondertekende bij de ploeg uit de Bundesliga. De Jamaicaan staat binnenkort met zijn nieuwe club in de achtste finale van de Champions League tegenover Atlético Madrid.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login