Feyenoordinbeeld

‘Al met al hebben we een prima pot gespeeld’

Bilal Basaçikoglu speelde donderdagavond een beslissende rol in de 1-0 zege van Feyenoord op Zorya Luhansk. De buitenspeler pikte na 55 minuten de bal van de voet van een Oekraiense verdediger en bood vervolgens Nicolai Jorgensen een niet te missen kans.
.

Eindpass

‘De verdediger wilde voor me langs snijden, maar ik zette een goed blok,’ haalde Basaçikoglu na afloop zijn beslissende actie terug. ‘Je moet altijd blijven lopen en proberen om de bal terug te veroveren. Dat lukte en gelukkig ontbrak het vandaag niet aan een goede eindpass.’

.

Extra meters

Volgens de aanvaller, die tegen Zorya vanaf de linkerkant speelde, was de overwinning van Feyenoord verdiend. ‘In de eerste helft waren we al de bovenliggende partij, maar toen waren we soms wat slordig in de passing. Na de 1-0 hebben we het op slot gegooid, zoals we dat dit seizoen al vaker hebben gedaan. Dat is echt onze kracht. Ook in deze wedstrijd hielp iedereen elkaar en maakten we extra meters voor elkaar.’

.

Klassieker

‘Al met al hebben we een prima pot gespeeld,’ concludeerde Basaçikoglu. ‘Als je thuis al je wedstrijden wint, dan heb je een grote kans om door te gaan. Wat dat betreft was de overwinning van vandaag belangrijk, ook omdat Zorya in de volgende wedstrijd wat meer zal moeten gaan aanvallen. Maar we moeten niet te ver op de zaken vooruitlopen. Nu gaan we ons focussen op de thuiswedstrijd tegen Ajax. We zullen de komende dagen goed moeten herstellen, zodat we zondag weer fris zijn.’