Nieuws

‘Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en Utrecht in overleg met Belgische topclubs over nieuwe competitie’

on

De top van de Eredivisie en Jupiler Pro League hebben verkennende gesprekken gevoerd over een Belgisch-Nederlandse competitie. Dat meldt Voetbal International. Voor het eerst schoven ook de KNVB en KBVB aan bij het overleg.

In het Philips Stadion waren vertegenwoordigers van tien clubs aanwezig: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard Luik, Anderlecht en RC Genk. Ook de Belgische en Nederlandse voetbalbond schoven aan. Dat was voor het eerst. Het project bevindt zich volgens Voetbal International ‘nog in de beginfase’. Eerst moet onderzocht worden wat een samenwerking sportief en economisch gaat opleveren.

De Nederlandse en Belgische (top)clubs broeden op een gezamenlijke competitie, omdat de UEFA overweegt om vanaf 2024 één grote Europese competitie te vormen, waarbij sprake is van promotie tussen de Europese toernooien en Champions League-tickets niet langer via nationale competities vergeven worden. Dit zou nadelige gevolgen hebben voor de clubs in de Eredivisie en Jupiler Pro League. Om die reden wordt bekeken wat een bundeling van de krachten zou opleveren.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login