Nieuws

Ajax neemt komende 3 jaar geen supporters mee naar Klassieker

on

Ajax neemt ook de komende 3 jaar geen supporters mee naar Rotterdam voor wedstrijden tegen Feyenoord. Dat heeft de Amsterdamse club vandaag besloten na het wangedrag van een groep Ajax-supporters zondag tijdens de bekerfinale in Rotterdam tegen PEC Zwolle. Sinds 2009 nemen Ajax en Feyenoord geen supporters mee bij uitwedstrijden tegen elkaar.

De Amsterdamse aanhang gooide zondag in de beginfase van de bekerfinale tot twee keer toe vuurwerk op het veld in Rotterdam. Bovendien richtten de Ajax-supporters vernielingen aan in het stadion van Feyenoord. Ongeveer 400 supporters die in het vak zaten waaruit het vuurwerk werd gegooid, mogen zondag niet naar de kampioenswedstrijd van Ajax in Almelo tegen Heracles. Hun clubkaarten zijn geblokkeerd voor dat duel, waarin de ploeg van trainer Frank de Boer voor de vierde keer op rij kampioen kan worden.

Na een reeks incidenten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord besloten de clubs in 2009, na overleg met de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, om voor 5 jaar geen supporters mee te nemen bij onderlinge uitwedstrijden in de Eredivisie. Bij tussentijdse evaluaties bleek dat er onvoldoende aanleiding was om deze maatregel voor de ‘Klassieker’ tussentijds te beëindigen.

Het verbod op uitsupporters loopt dit jaar af en het leek er op dat komend seizoen de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord weer door fans van beide clubs bezocht zou kunnen worden. De Amsterdamse club heeft na het nieuwste wangedrag van de fans echter besloten om de maatregel met nog eens 3 jaar te verlengen.

Bron: Ad.nl

20140423-202543.jpg

You must be logged in to post a comment Login