Nieuws

Ajax hoopt zich te versterken met Kostas Lamprou

on

Ajax hoopt zich op korte termijn te versterken met Kostas Lamprou. De 25-jarige Griek zat zonder club sinds zijn vertrek bij Willem II en zal in Amsterdam derde doelman worden. De verwachting is dat hij een eenjarig contract zal tekenen.
Ajax versterkte zich eerder deze transferperiode al met een keeper. Benjamin van Leer kwam over van Roda JC Kerkrade als vervanger van Diederik Boer, die na drie seizoenen terugkeerde naar PEC Zwolle. Van Leer zal als stand-in fungeren van eerste doelman André Onana.

Vanwege verschillende blessures besloot Ajax ook Lamprou te contracteren. Norbert Alblas (gebroken pols), Indy Groothuizen (knie) en Mateusz Gorski (schouder) zitten momenteel in de lappenmand, terwijl de van Dinamo Zagreb overgenomen Dominik Kotarski pas in februari aansluit. De Amsterdammers konden daarom nog wel een extra doelman gebruiken.

Lamprou speelde in de jeugd al eens voor Ajax, waarna hij via Feyenoord in 2014 bij Willem II terechtkwam. De doelman kwam in Tilburg tot 110 officiële wedstrijden in drie jaar tijd, maar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Lamprou leek op weg naar Excelsior, maar uiteindelijk lijkt Ajax toe te slaan.

Bron: Vi.nl

Opmerkelijk is het interview wat Lamprou op 14 mei aan de NOS gaf ->

Lamprou hoopt op heldenrol tegen Ajax: mijn hart is rood-wit
Zo 14 mei, 10:47

Kostas Lamprou windt er geen doekjes om. De doelman van Willem II heeft een wens: zelf winnen van Ajax en dan dus een positief bericht te horen krijgen uit Rotterdam. "Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt. Ik heb daar een fantastische tijd gehad."
De 25-jarige Lamprou speelde weliswaar een jaartje in de jeugd van Ajax (hij werd niet goed genoeg bevonden), Feyenoord is zijn club. "Mijn hart is behoorlijk rood-wit, want Willem II heeft die kleuren ook op het shirt", lacht de Griek.

In Rotterdam tekende de doelman zijn eerste profcontract. Een onbetwiste basisspeler werd hij er niet. Toch blijft hij de club sinds zijn vertrek in 2014 nauwgezet volgen. "Als ik ze kan helpen met mijn prestatie zal ik dat zeker doen."

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login