Nieuws

KNVB geeft Ajax lichte straf na gestaakte Klassieker

on

Op 24 september jongstleden is de wedstrijd Ajax – Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. Het duel werd ontsierd door meerdere incidenten.

Voor aanvang werd op de eerste ring Zuid een grote hoeveelheid vuurwerk afgestoken. Het duel werd in de eerste helft kort stilgelegd nadat een beker op het veld terecht kwam. Het spel kon hervat worden nadat de verantwoordelijke was geïdentificeerd en uit het stadion was verwijderd.

Niet veel later volgde een tweede staking nadat er -eveneens vanaf de eerste ring Zuid- vuurwerk op het veld was gegooid. Dat gebeurde in de tweede helft opnieuw waardoor de wedstrijd, conform het KNVB-protocol, definitief werd gestaakt.

De aanklager van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de vuurwerkincidenten binnen het stadion. Hierna is een schikkingsvoorstel gedaan welke de club heeft geaccepteerd.

Het schikkingsvoorstel houdt in dat de eerste ring Zuid tijdens de wedstrijd Ajax – Vitesse leeg dient te blijven en dat de personen die een seizoenkaart hebben voor deze sector geen toegang mogen hebben tot het stadion.

Daarnaast krijgt Ajax een boete van €25.000,- opgelegd. De voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek die Ajax nog had staan vanwege een eerder vuurwerkincident bij Ajax-Feyenoord in 2022, blijft eveneens van kracht.

Bron: Ajax.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply