Nieuws

AFTRAP SEIZOEN 2018/’19 IN EREDIVISIE OP 10 AUGUSTUS

on

De eerste competitieronde van de Eredivisie in het seizoen 2018/’19 vindt plaats in het weekeinde van 10, 11 en 12 augustus. De strijd om de Johan Cruijff Schaal, de traditionele seizoensopening, is een weekeinde eerder, op zaterdag 4 augustus. De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld omdat de kampioen mogelijk in de week erna op dinsdag uitkomt in de voorronde van de Champions League.

Samen met clubs wordt er nog een laatste keer naar de speeldagenkalender gekeken. Dit in verband met de intensievere samenwerking die het bestuur betaald voetbal met de clubs wil aangaan omtrent de indeling van de competities.

De definitieve invulling van de speeldagenkalender voor het seizoen 2018/’19 bevindt zich op dit moment in de afrondende fase. Omdat de Eredivisie en de Eerste Divisie op elkaar afgestemd moeten worden, kan de volledige kalender nog niet gepubliceerd worden. In de komende weken wordt nog gezocht naar de gewenste speeldatum van de finale van de TOTO KNVB Beker en, specifiek voor de Jupiler League, naar de seizoenstart, het spelen tijdens interlandweekeinden én de doorstart na de winterstop in relatie tot het aantal dubbele speelrondes.

Bron: KNVB.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login