Nieuws

Afscheidswedstrijd Dirk Kuyt op zondag 27 mei

on

Dirk Kuyt neemt op zondag 27 mei 2018 officieel afscheid als profvoetballer. Ruim een jaar nadat de Katwijker Feyenoord in De Kuip met drie doelpunten naar de landstitel schoot, maakt hij in hetzelfde stadion nog één keer zijn opwachting in de ‘Dirk Kuyt Testimonial’.

Drie goede doelen

De Dirk Kuyt Testimonial is een afscheidswedstrijd die speciaal voor de nu 37-jarige oud-voetballer wordt georganiseerd en waaraan vele bekende oud-ploeggenoten van Kuyt zullen deelnemen. Het programma in De Kuip, waarover verdere details in een later stadium bekendgemaakt worden, begint op zondag 27 mei om 14:00 uur. Dirk Kuyt heeft gekozen voor drie goede doelen die hij graag wil koppelen aan zijn wedstrijd: de Dirk Kuyt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper.

Kuyt: ‘Ik ben vereerd’

‘Ik ben vereerd dat er zoiets moois voor mij georganiseerd wordt,’ zegt Kuyt, die meerdere oud-ploeggenoten van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal gaat uitnodigen voor zijn afscheidswedstrijd. ‘Deze wedstrijd werd al besproken met Feyenoord tijdens de gesprekken over mijn terugkeer naar Rotterdam. En nu gaat het dus echt gebeuren! Het lijkt me fantastisch om met veel bekenden uit het verleden weer voor het legioen te spelen in De Kuip. Ik kijk erg uit naar deze dag en vind het heel mooi dat ik de kans krijg om op deze manier officieel afscheid te nemen van mijn leven als profvoetballer. Wat het extra mooi maakt, zijn de drie goede doelen die ik alle een warm hart toedraag. Dat deze goede doelen aan de wedstrijd zijn verbonden, geeft deze dag nog meer glans.’

Bijzondere gebeurtenis

Hoe bijzonder de Dirk Kuyt Testimonial is, blijkt wel uit het feit dat het alweer 35 jaar geleden is dat voor een Feyenoord-speler een speciale afscheidswedstrijd werd georganiseerd. Clubicoon Willem van Hanegem was in 1983 de laatste Feyenoorder die deze eer te beurt viel. Hij nam het destijds met het WK-elftal van 1974 op tegen Feyenoord. Ook Coen Moulijn nam in 1974 afscheid met een speciaal duel, waarin het nationale team van Uruguay de tegenstander was.

Kaartverkoop

Seizoenkaarthouders van Feyenoord krijgen als eerste de kans om kaarten te kopen voor de Dirk Kuyt Testimonial. De kaartverkoop gaat op zaterdag 31 maart aanstaande om 11:00 uur van start en verloopt volledig via de Feyenoord Ticketshop. Vanaf dat moment kun je ook een speciale Feyenoord-editie van het door Jaap de Groot geschreven boek over ‘het geloof in succes’ van Dirk Kuyt (verschijning op 14 mei) bestellen in de voorverkoop. Alle informatie over de kaartverkoop en de verkoop van het boek lees je op www.feyenoord.nl/kuyt.

Imposante loopbaan

De kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (3-1) op 14 mei 2017 was het officieuze sluitstuk van de imposante betaald voetballoopbaan van Kuyt, die liefst negentien seizoenen besloeg. De voormalige aanvaller begon met voetballen bij Quick Boys in zijn woonplaats Katwijk en debuteerde in het seizoen 1998-1999 in het betaald voetbal voor FC Utrecht. Na vijf seizoenen verkaste Kuyt naar Feyenoord, waar hij drie seizoenen op rij clubtopscorer werd.

In de zomer van 2006 verruilde Kuyt Feyenoord voor Liverpool, waar hij in zes seizoenen uitgroeide tot een zeer gewaardeerde speler. Na drie mooie jaren bij Fenerbahçe maakte Kuyt in de zomer van 2015 zijn gedroomde rentree in Rotterdam-Zuid. Met Feyenoord won hij in 2016 de KNVB Beker, waarna hij vorig seizoen de kroon op het werk en zijn carrière zette met de landstitel. Daarnaast kwam Kuyt tussen 2004 en 2014 tot liefst 104 interlands voor het Nederlands elftal, waaronder de WK-finale van 2010.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login