Nieuws

Advocaat ziet progressie bij Feyenoord

on

Feyenoord hoopt aanstaande zondag de ongeslagen serie te vervolgen in de uitwedstrijd tegen Vitesse. ‘We hebben goede stappen gemaakt, maar we moeten punten blijven pakken,’ stelde Dick Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie in De Kuip.

Met die stappen doelde Advocaat voornamelijk op de resultaten van de voorbije weken. Sinds zijn aanstelling eind oktober pakte Feyenoord tien punten in vier competitieduels. Ook in de uitvoering ziet de coach zijn ploeg progressie maken.

‘Op de trainingen ziet het er heel goed uit en in wedstrijden zie ik steeds grotere fases wat we graag willen zien,’ aldus Advocaat. Tegelijkertijd erkent de coach dat het verschil tussen de goede en mindere fases soms te groot is, zoals bijvoorbeeld afgelopen zondag thuis tegen PEC Zwolle. Na een ijzersterke eerste helft viel Feyenoord toen ver terug.

‘We moeten erachter zien te komen waar dat verschil in zit,’ zei Advocaat daarover. ‘Er zit een enorme drang in dit elftal. Die drang was er tegen PEC om die 2-0 te maken, maar we deden dat veel te open waardoor we een hoop kansen weggaven. Dat is te trainen, alleen hebben we nog weinig gelegenheid gehad om echt gericht te trainen.’

Die gelegenheid zal er ook de komende weken niet al te veel zijn, gezien de serie wedstrijden vanaf zondag tot de winterstop (vijf duels in twee weken). Bovendien is een aantal spelers nog altijd afwezig vanwege blessures. ‘Maar de jongens die zondag spelen, zijn er klaar voor. Veel spelers die normaal niet spelen kunnen nu minuten maken, waaronder een aantal jonge jongens. Dat is goed voor hen en dus goed voor Feyenoord,’ besloot Advocaat.

Bron: FEYENOORD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login