Nieuws

‘Advocaat zegt geen ‘nee’ tegen Feyenoord’

on

Dick Advocaat zegt zeker geen ‘nee’ als Feyenoord in de komende weken bij hem aanklopt. Dat meldt De Telegraaf. Dinsdagavond kwam naar buiten dat de huidig trainer van FC Utrecht op pole position ligt om Giovanni van Bronckhorst op te volgen in De Kuip.

De 71-jarige Advocaat wil nog niet aan stoppen denken. Feyenoord is bovendien vertrouwde bodem, na zijn interim-periode als adviseur van Van Bronckhorst. De Kleine Generaal heeft daarnaast de wens om dicht in de buurt van zijn woonplaats in Zuid-Holland te blijven, schrijft de ochtendkrant. Al met al zou Advocaat het niet gek vinden als de Rotterdammers bij hem uitkomen.

In het verleden was Advocaat al een paar keer dicht bij een dienstverband bij Feyenoord, maar zijn avontuur bij PSV en de vele lucratieve periodes in het buitenland stonden dat in de weg. De nette houding in de tijd dat hij Van Bronckhorst bijstond, is de directie van Feyenoord echter bijgebleven. In plaats van zijn voormalig pupil het laatste zetje te geven en zijn plek over te nemen, hielp hij hem weer in het zadel na zeven nederlagen op rij.

Volgens De Telegraaf pleit het in het voordeel van Advocaat dat hij de selectie goed kent en op de hoogte is van de mogelijkheden bij Feyenoord. ‘De opvolging kan daardoor snel worden geregeld’, besluit de krant.

Ook het Algemeen Dagblad meldt dat Advocaat bij alle geledingen in de club goed ligt. Hij is tevens iemand die Dirk Kuyt verder kan brengen in diens beginnende carrière als trainer. Dat is een belangrijke wens van de invloedrijke Vrienden van Feyenoord.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login