Advocaat: ‘Wij kregen voor rust de betere kansen, maar maakten ze niet af’

Dick Advocaat was na de verloren Klassieker minder hard in zijn oordeel dan aanvoerder Leroy Fer. De hoofdcoach van Feyenoord gaf aan dat hij zijn ploeg niets kwalijk nam na de 0-3 nederlaag tegen Ajax.

‘Ik vind dat het elftal wel een reactie heeft gegeven na de prestatie van vorige week (3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag, red.),’ aldus Advocaat. ‘Wij kregen voor rust de betere kansen, maar maakten ze niet af.’

Ajax kwam via een eigen doelpunt van Marcos Senesi op voorsprong en Feyenoord liet in de slotminuut van de eerste helft na om op gelijke hoogte te komen tegen tien man. Leroy Fer zag zijn penalty gestopt worden.

Advocaat: ‘Als je die 1-1 maakt, krijg je een andere tweede helft. Maar dat gebeurt niet en we geven ook na rust nog twee goals gemakkelijk weg. Toch kan ik niet kwaad zijn. Ze hebben alles gegeven. We gaan verder, zo simpel is het.’