Nieuws

Advocaat: “Wij gaan uit van eigen kracht”

on

Het is even wennen, een maand zonder midweekse wedstrijden. Na de uitpuilende kalender in januari en februari staan voor Feyenoord in maart slechts drie duels op het programma, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen VVV-Venlo. De aftrap in De Kuip is om 16:30 uur.

Veel Feyenoorders zullen zich de start van 2021 anders hebben voorgesteld. In de competitie werden de nodige punten gemorst en met de uitschakeling in het bekertoernooi werd bovendien de kortste weg naar Europees voetbal afgesneden. Dick Advocaat erkende vrijdag tijdens de persconferentie dat de prestaties beter moeten, maar stelde tegelijkertijd dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken.

‘Pas aan het einde van het seizoen kunnen we echt de balans opmaken. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen, dat is bijna een derde van de competitie. Bovendien spelen we daarvan zes wedstrijden thuis. Daarin zullen we punten moeten gaan pakken. Dat is het belangrijkste, want overwinningen helpen altijd en geven vertrouwen,’ aldus de coach.

Met VVV komt ook de topscorer van de Eredivisie op bezoek. Op de vraag of Advocaat jaloers is dat Giorgos Giakoumakis niet in De Kuip speelt, was de coach duidelijk. ‘Nee, je moet nooit jaloers zijn op anderen. Het is natuurlijk wel een gevaarlijke jongen, want je maakt niet voor niets 23 goals. Maar wij gaan uit van eigen kracht.’

Feyenoord – VVV-Venlo begint zaterdag om 16:30 uur en is live te zien op ESPN 2.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply