Advocaat: “Wellicht kunnen we vroeger spelen op zaterdag”

Dick Advocaat was een tevreden Feyenoord-coach na de halve finale van de play-offs. Sparta Rotterdam werd vrij eenvoudig met 2-0 verslagen en daardoor plaatste het team zich voor de eindstrijd, waarin FC Utrecht wacht.

‘Voor rust speelden we goed voetbal en kwamen we tot mooie goals,’ aldus Advocaat bij ESPN. ‘In de tweede helft werd het minder. Je kunt ook niet negentig minuten zo goed spelen. In ons achterhoofd zat ook dat we komend weekend weer moesten spelen.’

Op welke dag, hoe laat en waar dat gebeurt staat nog niet vast. FC Utrecht is de tegenstander en Feyenoord is de thuisclub, maar de gemeente Rotterdam heeft vanwege de finale van het Eurovisie Songfestival in de stad liever niet dat er op zaterdagavond in De Kuip wordt gespeeld.

‘Ik heb er vertrouwen in dat de wedstrijd doorgaat,’ klonk het uit de mond van Advocaat. ‘Wellicht kunnen we vroeger spelen op zaterdag? Laten we afwachten wat er besloten wordt.’