Nieuws

Advocaat: “Teixeira is een echte aanwinst voor Feyenoord”

on

Het Algemeen Dagblad zoomde in op de kwaliteiten van João Teixeira. De Portugese middenvelder die gisterenmiddag na de rust mocht invallen tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag.

Dick Advocaat bracht aan het begin van de tweede helft Teixeira voor Orkun Kökçü. De Turkse international gaf volgens het AD gisteren in de rust aan dat hij een enkelblessure had en werd vervangen.

Volgens trainer Advocaat kon iedereen zien dat Teixeira ‘het verschil maakte’. Dat was volgens de krant ook echt nodig, want ADO Den Haag mocht tot diep in de tweede helft hopen op een gelijkspel.

Qua fitheid is de Portugees er echter nog niet. Advocaat liet gisteren tijdens de persconferentie dat Teixeira binnen tien minuten al in de verzuring zat en het volgens de coach lang duurde om daar doorheen te komen. Echter ziet de 73-jarige coach wel de kwaliteiten van de speler: ,,Dit is een echte aanwinst voor Feyenoord.’’

Advocaat moet de komende weken gaan puzzelen met zijn opstelling. ,,Ik moet straks de juiste posities gaan zoeken op het middenveld. Ook voor Teixeira. Ik heb deze week nog eens beelden teruggekeken van Teixeira in Portugal. Toen hij jong was speelde hij aan de linkerkant. Later ook centraal. Het kan allebei.’’

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login