Advocaat: ‘Soms spelen we te laconiek; het moet gewoon beter’

Ondanks het weinig overtuigende optreden had Feyenoord de wedstrijd tegen FC Twente van zondag moeten winnen. Dat zei Dick Advocaatna afloop in De Kuip, waar zijn ploeg tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen opliep (1-1). ‘Die kansen in de slotfase moeten erin.’

Tot zijn ontzetting zag de coach hoe zijn team in blessuretijd de ene na de andere kans om zeep hielp. ‘Als je zo matig speelt en toch kunt winnen, dan is het doodzonde dat je dat niet doet. Zeker in die eerste weken van de competitie gaat het om de punten, dat is bepalend voor de rest van het seizoen. Vorig jaar wonnen we dit soort wedstrijden wel, dat is op dit moment het verschil.’

Zoveel kansen als Feyenoord in blessuretijd kreeg, zo moeizaam ging het in de negentig minuten die daaraan vooraf gingen. ‘Het elftal is nog niet waar het hoort te zijn,’ stelde Advocaat, die daar ook zijn verklaringen voor had. ‘We hebben in de hele voorbereiding steeds met een incomplete groep moeten werken. Pas nu zijn we compleet, dus het elftal gaat echt wel draaien. Daar maak ik me geen zorgen om.’

Toch was Advocaat ook kritisch. ‘Een aantal spelers heeft op dit moment nog niet de vorm om een tegenstander als FC Twente zomaar even te verslaan. Soms spelen we te laconiek. Nee, ik noem geen namen. Het moet gewoon beter.’

Behalve het puntenverlies was ook het uitvallen van Eric Botteghin een tegenvaller. De Braziliaan moest kort voor rust afhaken met hamstringklachten. ‘Van wat ik gehoord heb, gaat dat wel even duren. Al is het lastig daar nu al iets over te zeggen,’ zei Advcoaat, die wel snel hoopt te kunnen beschikken over Uros Spajic. ‘We hopen dat hij vanaf donderdag mag meetrainen,’ besloot de coach zijn persconferentie.