Nieuws

Advocaat snapt niets van gegeven penalty: ‘VAR is blind’

on

Dick Advocaat verscheen na het gelijke spel tegen Heracles Almelo voor de camera van ESPN. Verslaggeefster Hélène Hendriks wilde weten welke indruk Advocaat overhield aan de wedstrijd van zijn ploeg.

Advocaat laat weten dat beide ploegen niets opschieten met een gelijkspel. “We speelden een goede eerste helft met veel beweging en veel passing. We kregen niet veel kansen, maar we waren wel de betere partij.

In de tweede helft probeerden we dat door te zetten, maar toen werd het conditioneel ook wat moeizamer.”

Advocaat vond het een slijtageslag, dat kwam omdat beide ploegen in principe moesten winnen om nog ergens kans op te maken. “Dat kost kracht. Ik had alleen niet verwacht dat wij een goal zouden afgeven, want dat was totaal onnodig.”

Hélène Hendriks liet Advocaat naar de beelden omtrent de penalty kijken. Tijdens de wedstrijd vond de commentator van ESPN een penalty ook al zwaar bestraft. Een mening die Advocaat deelt: “Ik heb het niet gezien, maar als je daar een penalty voor geeft dan is de VAR blind en de scheidsrechter maakt ook een foutje. Men heeft niet in de gaten wat ze hiermee aanrichten om daar een penalty voor te geven. Óf hij heeft nooit gevoetbald, ook de VAR niet, maar nu beschermen ze gewoon de scheidsrechter. Die jongen loopt gewoon mee. Hij struikelt over zijn eigen voeten. Ik zal niet zeuren, maar dit was wel een foutje van hem.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply