Nieuws

Advocaat redelijk tevreden over Bannis en verwacht Berghuis donderdag terug

on

Na Bannis verscheen trainer Dick Advocaat voor de camera van FoxSports en verslaggever Vincent Schildkamp.

De trainer van Feyenoord stond opgelucht voor de camera en liet weten dat hij blij en opgelucht was, maar dat dat wel veel eerder had gemoeten, qua kansen. “Als je zoveel kansen krijgt in vijfenveertig minuten, dan moet je die wedstrijd naar je toetrekken, dat duurde veel te lang.”

Advocaat gaat verder: “Ik vond ons de eerste helft qua voetbal de betere ploeg. We creëerden niet veel kansen, maar hadden wel de controle over de wedstrijd. Als je dan twee goals weggeeft, ook al is de tweede goal een geweldige goal, maar die mag niet vallen natuurlijk.”

Advocaat vond het voetbal in de tweede helft goed genoeg: “Tegen een ploeg die echt met acht, negen man achterin staat, moet je toch de ruimte vinden. Er zijn genoeg voorbeelden tegen ploegen die ook zo spelen, waar we niet doorheen kwamen. We krijgen in de tweede helft vijf honderd procent kansen, die moet je gewoon benutten.”

Over Bannis is Advocaat matig tevreden: “‘Hij scoort een goal en is bij de eerste goal betrokken, dus die jongen heeft het redelijk gedaan.” Advocaat is heel voorzichtig met het geven van complimenten.

“Iedereen gaat er maar aan voorbij dat we zes basisspelers niet erbij hebben. Je moet dat Emmen ook niet onderschatten, dat is een heel vervelende ploeg om tegen te spelen. Ook al waren ze maar met tien met zoveel mensen achter de bal, blijft het vervelend om tegen te spelen.

Op de vraag of Advocaat de jonge Bannis nu wat langer laat staan antwoordde Advocaat: “Bannis is wel meer een spits dan Bryan Linssen, maar daar ga ik nog even over nadenken.”

Over de blessure van Berghuis ziet de 73-jarige oefenmeester wel een lichtpuntje. Steven kreeg een knietje en de verwachting is dat Berghuis er donderdag weer bij zal zijn.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login