Nieuws

Advocaat reageert geprikkeld op vragen over Feyenoord

on

Dick Advocaat heeft het nieuws dat hij geen trainer wordt van Feyenoord vrijdag op de persconferentie toegelicht. De oefenmeester voelt er niets voor om Giovanni van Bronckhorst op te volgen, omdat er een negatieve sfeer is ontstaan rond zijn persoon. Advocaat reageerde behoorlijk geprikkeld toen het over Feyenoord ging.

“Er wordt geroepen dat ik de laatste zes, zeven, acht jaar niets heb gewonnen”, aldus Advocaat. “Maar dat is inherent aan hoe ik er zelf in stond. Ik heb niet langdurig bij een club gezeten, dus ik ben niet drie á vier jaar bij een club gebleven om prijzen te winnen. Dan win je geen prijzen. Ik heb dingen gedaan die dicht bij huis waren.”

NOS-verslaggever Joep Schreuder wil weten waar Advocaat zich aan ergert. “Aan alles. Het irriteert me mateloos dat er zo’n negatieve teneur is over mij. Daar heb ik helemaal geen zin in. Of ik me vereerd voelde dat Feyenoord me wilde? Als ik heel eerlijk ben vond ik het ook niet meer dan logisch, gezien wat zij wilden hebben. Ze zochten een ervaren trainer. Als je zegt dat Advocaat te oud is, ga ik met je mee, maar daarnaast kun je weinig zeggen over mijn carrière.”

In praatprogramma’s ging het veel over of Advocaat geschikt was voor Feyenoord, maar niet alleen analisten waren kritisch. “Ik heb het niet alleen over praatprogramma’s, maar ook over supporters etcetera. Het is een grote club, maar ook een verschrikkelijk moeilijke club. Er moet ontzettend veel gebeuren, dat weet ook iedereen. Daar moet je je lekker in voelen. Het is een momentopname, op dit moment zit ik niet goed in m’n vel. Dan irriteert me alles.”

En dus lijkt FC Utrecht de laatste klus in Nederland te zijn voor Advocaat. “In Nederland ben ik normaal gesproken wel klaar, ja.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou