Nieuws

Advocaat positief ondanks waslijst aan blessures: ‘Nog steeds een goed elftal’

on

Uros Spajic, Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Ridgeciano Haps, Leroy Fer, Christian Conteh, Robert Bozenik, Sven van Beek en Luis Sinisterra. Dat zijn de spelers waar Feyenoord-trainer Dick Advocaat zondag niet over kan beschikken. Een enorme waslijst.

De Rotterdammers gaan op bezoek bij Fortuna Sittard, hekkensluiter in de eredivisie. “We hebben nog genoeg spelers over”, aldus Advocaat vandaag tijdens het wekelijkse perspraatje in de Kuip in aanloop naar het treffen in Limburg. 

De trainer van Feyenoord blijft positief ondanks al het blessureleed. “We moeten er niet te veel naar kijken, we doen het met de spelers die er wel zijn. Dat is nog steeds een goed elftal. Ze zitten niet voor niets bij de selectie, ze moeten het maar waarmaken. Het is leuk om te kijken hoe zij het doen.”

Het wordt puzzelen voor Advocaat, die zijn twee linksbacks deze week weg zag vallen. Haps én ook nog Malacia. “Veel opties hebben we niet, maar ik weet wel wie daar gaat spelen. Maar dat ga ik nu niet zeggen.”

Dat Feyenoord met zoveel blessureleed kampt verrast Advocaat niet. “We hebben aan het begin van het seizoen spelers gehaald waarvan we wisten dat die blessuregevoelig waren. Daarom kwamen ze naar Feyenoord. Fitte spelers konden wij niet krijgen.”

Christian Conteh is één van die spelers. “Hij valt in de ene na de andere blessure. Dat wisten wij, daar waren we voor gewaarschuwd. Ik wil niet negatief doen, nergens voor nodig. We hebben nog steeds een elftal dat een resultaat neer kan zetten.”

Goed nieuws voor Advocaat is dat Nicolai Jorgensen fit is. Hij start in Sittard tegen Fortuna. Spajic ontbreekt zondag uit voorzorg. De Serviër is getest op corona na terugkeer van de nationale ploeg. Hij wacht op groen licht. 

Fortuna Sittard – Feyenoord begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login