Nieuws

Advocaat pleit voor duidelijkheid naar tobbende selectie 

on

Adviseur Dick Advocaat zou bij Feyenoord vooral observeren, maar dribbelde donderdag alweer driftig over het trainingsveld. De Hagenaar pleitte eerder al voor duidelijkheid naar de tobbende selectie toe. Vandaar dat tijdens de besloten training al bleek dat Renato Tapia en Michiel Kramer beoogde basiskrachten zijn voor het duel met Roda JC van komende zondag.
Zodra trainer Giovanni van Bronckhorst donderdag uitgesproken was tegen de spelers in het kringetje om hem heen, richtte adviseur Dick Advocaat het woord tot Michiel Kramer.

Met felle handgebaren maakte de 68-jarige Hagenaar duidelijk wat er vanaf nu van de vaak zo nonchalante spits wordt verwacht. Feyenoord week uit naar veld 2 op Varkenoord, in principe voor een ‘besloten training’, maar supporters hadden van buiten de afgesloten hekken wél vrij zicht op de partijvormen.
Zo was dus goed te zien dat Advocaat weer nadrukkelijk aanwezig was, op karakteristieke wijze met felle passen op weg van de ene speler naar de andere. Zelfs technisch directeur Martin van Geel had zijn warme kantoor in De Kuip even verlaten om poolshoogte te komen nemen.

Aan alles was te zien dat de club zich vastklampt aan de ervaring van de gepokte en gemazelde Advocaat. Die houdt scherp in de gaten dat er een bepaald positivisme in de groep blijft. ,,Dat was vorig seizoen de sleutel bij Sunderland, waar we altijd positief bleven,” liet hij al weten. ,,Iedereen was daar bereid voor elkaar te knokken. En we presteerden het bijna onmogelijke door ons te handhaven. Feyenoord heeft nu nog dertien wedstrijden om alles om te draaien.”

Daarmee rekent Advocaat dus al op een bekerfinale, want er staan verder nog elf competitiewedstrijden plus de halve finale van het bekertoernooi op het menu. Het eerste duel in die serie is dat tegen Roda JC van zondag. De hesjes gaven aan dat Feyenoord dan weer van plan is met drie spitsen aan te treden.
Voor keeper Kenneth Vermeer namen donderdag Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Eric Botteghin en Terence Kongolo de posities in de defensie in. Op het middenveld kregen Karim El Ahmadi, Renato Tapia en Tonny Vilhena een hesje. En voorin moeten Dirk Kuyt, Michiel Kramer en Bilal Basaçikoglu voor de goals zorgen.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login