Nieuws

Advocaat over verlengen contract: ‘Belangrijkste is dat het virus verdwijnt’

on

Volgens het Algemeen Dagblad is bij Feyenoord het eerstvolgende grote punt op de agenda de contractverlenging van Dick Advocaat. De club wil dolgraag dat hij er nog een seizoen aan vastplakt.

Advocaat zelf lijkt daar ook interesse in te hebben, maar hij wil eerst afwachten hoe zijn elftal er na dit seizoen uit komt te zien, omdat de 72-jarige oefenmeester niet helemaal opnieuw zou willen beginnen.

Dick heeft eerder deze maand laten weten eind maart een beslissing te zullen nemen over het wel of niet verlengen van zijn contract. Echter heeft hij dit inmiddels uitgesteld vanwege twee redenen. Allereerst wil Advocaat weten wat de mogelijkheden zijn die Feyenoord komend seizoen heeft. Plaatsen de Rotterdammers zich voor de groepsfase EL of wellicht wordt de competitie nog uitgespeeld en zit er nog meer in het vat. Maar dán is pas duidelijk wat Feyenoord ongeveer te besteden heeft. Reden twee voor het uitblijven van het verlengen van het contract is het coronavirus dat wild om zich heen slaat. Feyenoord heeft met belangrijkere kwesties te dealen dan het wel of niet aanblijven van de trainer.

Technisch directeur Frank Arnesen is ondertussen achter de schermen druk bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. De Deen heeft voor komend seizoen volop ruimte in het salarisbudget omdat veel spelers met hoge jaarsalarissen verdwijnen. Onlangs werd bekend dat Botteghin en Van der Heijden formeel een ontslagbrief hebben ontvangen. Van een andere grootverdiener; Renato Tapia, zal in de zomer ook afscheid genomen gaan worden.

Advocaat wil tegen het AD nog niets zeggen over wanneer er officieel duidelijkheid komt over zijn aanblijven in de Kuip. ,,Het belangrijkste is nu dat het virus verdwijnt, maar niemand weet hoe lang dit gaat duren’’, zegt Advocaat.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login