Nieuws

Advocaat over kampioenschap: “Je moet er zeker in geloven”

on

Morgenmiddag om 12:15u trapt Feyenoord af voor het resterende gedeelte van de competitie. In de vijftiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het programma. In gesprek met de NOS laat trainer Dick Advocaat weten dat met nog 20 wedstrijden voor de boeg een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort.

“Alles kan.” Het is het cliché-antwoord van trainer Dick Advocaat op de vraag van de NOS of Feyenoord dit jaar kampioen kan worden. Met vijf punten achterstand op koploper.

Volgens de oefenmeester zijn de komende zes, zeven wedstrijden bepalend. Als Feyenoord die goed doorkomt en erbij kan blijven, dan zou net kunnen. “Maar we moeten wel reëel blijven. Onze doelstelling was Europees voetbal halen en er zolang mogelijk bij blijven.”

Vorig seizoen was Advocaat positiever over zijn selectie, het grote aantal blessures en spelers die niet in vorm zijn eisen dit seizoen hun tol. Advocaat: “We hebben een fragiele groep met veel blessures en wisselingen in het elftal. Vorig seizoen speelden we altijd met hetzelfde elftal. Nu ben je vanaf juli constant aan het zoeken. Dat is nooit een positief verhaal.”

Met slechts één nederlaag en vijf gelijke spelen staat Feyenoord momenteel op een gedeelde derde plaats. 4 punten achterstand op de nummer 2 PSV en 5 punten achterstand op de kopieer. In de wetenschap dat de bovenste twee ploegen morgen tegen elkaar spelen en dat er altijd minimaal één club punten laat liggen, kan Feyenoord bij een overwinning op Sparta dus hele goede zaken doen.

Advocaat zegt in het interview verbaasd te zullen zijn als Feyenoord kampioen zou worden. “Je moet er zeker in geloven en we staan nog steeds op een positie dat het kan. Maar of het realistisch is is een ander verhaal”.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply