Nieuws

Advocaat over Fer: “Zolang ik niks hoor laat ik hem staan”

on

Dick Advocaat stond voor aanvang van de wedstrijd tegen Vitesse Pascal Kamperman van FoxSports te woord om zijn visie op de wedstrijd te geven.

Advocaat legt uit waarom hij kiest voor vijf verdedigers: “Vitesse is een zeer beweeglijke ploeg. Nu staat alles tegenover elkaar, ik denk dat dat makkelijker is voor ons. Soms moet je beslissingen nemen waar we lang over nagedacht hebben, maar we denken dat dit de beste oplossing is voor dit team.”

De keuze om met Leroy Fer in de basis te beginnen is in overleg met de middenvelder genomen. Fer begint liever in de basis dan dat hij er later in komt. Op de vraag hoelang Advocaat laat staan, laat de 73-jarige trainer in het midden. “Zolang ik niks hoor laat ik m staan” lacht de trainer. “Als het aan mij ligt laat ik ‘m de hele wedstrijd staan.”

Dick kiest in de verdediging voor Botteghin in plaats voor Geertruida. De keuze voor Botteghin maakt Advocaat op basis van ervaring, overtuiging, coaching en kopkracht. Volgens de oefenmeester is Eric daarin verder dan Geertruida.

Tot slot ging het interview over de ongeslagen status van 26 competitiewedstrijden op een rij. Advocaat is ervan overtuigd dat er een eind zal komen aan de ongeslagen reeks. “Maar niet vandaag” sluit Dickie af.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply