Nieuws

Advocaat over Bannis: “We halen je erbij en jij moet maar aan mij laten zien dat ik je niet terug kan sturen”

on

In de persconferentie na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fc Groningen blikte Dick Advocaat terug op hetgeen hij 90 minuten gezien heeft. Dick Advocaat vond dat zijn team een moeizame eerste helft speelde. Feyenoord had het moeilijk tegen de manier van spelen de eerste helft, maar de tweede helft ging Feyenoord (volgens de coach) beter voetballen. Over de tweede helft is de trainer best wel tevreden.

Sinclair Bischop van RTV Rijnmond vroeg aan de coach van Feyenoord hoe belangrijk hij het vindt dat Bannis heeft bijgetekend.
Advocaat antwoordde dat hij Bannis nog niet zo goed kent. “Ik heb hem beoordeeld op de wedstrijd die ik vorig jaar van hem geien heb. Toen was ik niet zo gecharmeerd van hem. We hebben nu gezegd; We halen je erbij en jij moet maar aan mij laten zien dat ik je niet meer terug kan sturen. Daar is hij op de training aardig mee bezig.”

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad wilde van Advocaat weten of hij voor het huidige aantal punten in de competitie vooraf getekend zou hebben. Feyenoord staat na 8 gespeelde wedstrijd op drie punten van de koploper.
Advocaat: “Dan moet ik naar excuses zoeken en die zijn er nogal wat. We zijn begonnen met een groep van twaalf man. We hebben nooit met hetzelfde elftal kunnen spelen. Nu speel je twee keer achter elkaar met hetzelfde elftal, dat vind ik een groot voordeel. Je moet een vast elftal krijgen en een goede bank krijgen.” Advocaat is tevreden met het aantal behaalde punten.

Gouka wilde ook weten van Advocaat of hij een oefenwedstrijd kan spelen de komende week. Op die manier kan Sinisterra wellicht wat minuten maken. Advocaat denkt dat Sinisterra tien minuten kan meedoen in een eventuele oefenwedstrijd, maar daar wil de coach eerst een vergadering voor beleggen. Ook weet Advocaat niet of hij überhaupt wel een oefenwedstrijd mag spelen. Ook niet stiekem.

You must be logged in to post a comment Login