Nieuws

Advocaat zal technische staf Feyenoord ondersteunen

on

De technische staf van Feyenoord zal de komende periode worden ondersteund door Dick Advocaat. De 68-jarige Hagenaar is bereid gevonden om hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst per direct en tot het einde van het lopende seizoen te voorzien van adviezen.

De ervaren Advocaat zal zijn functie van adviseur op de achtergrond uitvoeren. Dit onder andere door het voeren van gesprekken en door trainingen en wedstrijden te observeren. Tijdens de duels van Feyenoord zit Advocaat niet op de bank.
‘Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid’, aldus Advocaat, die Feyenoord liet weten geen vergoeding te willen ontvangen voor zijn werkzaamheden. ‘Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni.’ 
Advocaat en Van Bronckhorst werkten tussen 1998 en 2001 samen bij Glasgow Rangers. Ook speelde Feyenoords huidige hoofdtrainer tussen 2002 en 2004 verschillende interlands onder de toenmalige bondscoach.
De Hagenaar heeft een rijke en zeer succesrijke trainerscarrière achter de rug. Als clubcoach werd hij onder andere vier keer landskampioen en won hij met Zenit Sint-Petersburg de UEFA Cup en Europese Supercup. Als bondscoach was Advocaat met verschillende landen actief op twee WK’s en twee EK’s. Zijn voorlopig laatste klus als hoofdtrainer vervulde hij bij Premier League-club Sunderland, waar hij in oktober 2015 opstapte.
Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login