Advocaat: ‘Het wordt in elk geval nog interessant in Porto’

Dick Advocaat kon zijn elftal weinig verwijten, donderdag na het 2-2 gelijkspel tegen Rangers FC. De coach zag vooral in de eerste helft een heel sterk Feyenoord, dat verzuimde de drie punten te pakken. ‘We hebben onszelf niet beloond,’ concludeerde Advocaat.

De voormalig hoofdcoach van de Schotten noemde de eerste helft de beste tot dusver onder zijn leiding. ‘Als je dit kan brengen tegen een sterke ploeg als Rangers, zegt dat wel iets. We hebben drie, vier echt goede mogelijkheden gehad, maar te weinig gescoord. Hun spits kopt twee keer raak uit twee kansen, dat is het verschil.’

Dat de tweede helft, waarin Rangers dus tweemaal scoorde en op voorsprong kwam, van een wat minder hoog niveau was als de eerste, vond Advocaat wel te verklaren. ‘Ons spel voor rust, dat kost veel kracht. De jongens hebben alles gegeven en veel strijd geleverd. Er zit meer in, maar helaas hebben we niet gewonnen.’

Ondanks het gelijkspel is overwinteren in de Europa League nog altijd een optie. Feyenoord moet dan zelf winnen in Porto, terwijl Rangers thuis BSC Young Boys dient te verslaan. ‘Alles is nog mogelijk. Het wordt in elk geval nog interessant in Porto,’ besloot Advocaat met een glimlach.