Nieuws

Advocaat: “Feyenoord was goed genoeg om te winnen”

on

Dick Advocaat verscheen na de met 2-0 gewonnen wedstrijd voor de microfoon van Christian Willaert. Op de vraag wat Advocaat van Feyenoord vond antwoordde de trainer: “Feyenoord was goed genoeg om te winnen. Dit is een terechte overwinning. Fortuna is een moeilijk ploeg, daar staan ze ook om bekend, maar dat deden we goed.”

“Ik heb van tevoren gezegd: we moeten winnen”, vervolgt Advocaat. Dat hebben ze goed begrepen, er zat veel schwung in het elftal. Het was niet allemaal even goed, maar ik vond het best wel leuk om naar te kijken.”

Over Baldé is Advocaat zeer te spreken: “Hij is heel actief en kan een goal maken. Baldé had nog wel één of twee assists kunnen geven, maar nog niet alles lukte bij de jonge Senegalees.”

‘Bij twee momenten had hij wel even omhoog moeten kijken, maar oké, achttien jaar, wat wil je? Maar als je zó veel snelheid hebt én een goed schot in beide benen… Ik zeg het niet snel, maar dat is wel een jongen met heel veel mogelijkheden. Ik heb hem nu nog niet overwogen als basisspeler, hij moet geleidelijk wennen aan het tempo, maar twintig minuten invallen is voor die jongen ook heel goed.”

Over Bozenik was Advocaat iets minder te spreken: “Hij speelde redelijk, maar het kan beter. Hij werkt hard en had de eerste helft een goal moeten maken, maar na een gewonnen wedstrijd ben in minder kritisch.”.

Advocaat liet verder Achraf El Bouchataoui zijn officiële debuut maken. “Een controlerende speler, goed aan de bal. Goede passer, goede breker. Maar hij zal meer inhoud moeten krijgen. Meer loopvermogen. Als hij de bal heeft ziet hij het wel en hij heeft ook de bravoure qua praten. Daarom kreeg hij ook de kans.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply