Nieuws

Advocaat: ‘Feyenoord is verder dan wij’

on

Dick Advocaat denkt dat Feyenoord momenteel verder is dan koploper AZ. De trainer van de Alkmaarders moet zondag met zijn ploeg afreizen naar De Kuip, waar het duel met de Rotterdammers wacht.

AZ kwam donderdag nog in actie voor de Europa League, maar een dag later ging de focus bij Advocaat alweer op de krachtmeting met Feyenoord. “Ze zijn verder dan wij. Het is geen echte test voor ons, want ik zie ieder duel als een test. Het is belangrijk dat we zo vrij spelen als in de afgelopen weken, dus zonder verstoppertje te spelen. Dan kan het een leuk en interessant duel worden.”

Op de website van zijn werkgever vertelde Advocaat dat hij uitkijkt naar het duel van zondag. “Iedere voetballer wil toch in die ambiance spelen? Dat had ik zelf in ieder geval wel. Een fantastisch veld, een fantastisch stadion en een fantastische aanhang. Het is voor ons een enorme stimulans om daar te voetballen”, erkent de Hagenaar, die over een fitte selectie kan beschikken tegen Feyenoord.

Dat AZ momenteel lijstaanvoerder is, komt niet alleen door Advocaat. “De basis is gelegd door Gertjan Verbeek. Ik heb veel in stand gelaten en alleen accenten gelegd. Bijvoorbeeld de rol van de centrale verdedigers, middenvelders en vleugelspelers. We staan meer gesloten, met een blok op het middenveld. Mede daardoor hebben we vier keer op rij de nul gehouden”, vertelde Advocaat.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login