Nieuws

Advocaat: “De basis is hard werken, maar daar horen ook individuele kwaliteiten bij”

on

Na Toorsntra stond trainer Dick Advocaat voor de camera’s van de voetbalzender FoxSports.
Advocaat: “Je moet realistisch blijven. Je kan ze niet verwijten dat ze niet werken. Ze hebben alles gegeven om tot een overwinning te komen, maar het is kwalitatief gezien niet echt geweldig. Het zou erger zijn als ze niet zouden werken.”
Dick Advocaat had vooraf het idee dat de wedstrijd tegen Heracles lastig zou worden: “Op het ogenblik zitten we in een fase dat het lastig gaat, we creëren weinig openingen. De basis is hard werken, maar daar horen ook individuele kwaliteiten bij.”

Advocaat gaat verder: “Zij hebben niet veel kansen gehad, wij ook niet, maar wij spelen thuis. Wij moeten het spel maken, maar wij waren niet bij machte om spelers uit te spelen, dan krijg je ook geen mannetje extra en dan is het eigenlijk hopen tot ie een keer goed valt.”

De 73-jarige trainer kreeg van verslaggever Chritian Willaert ook nog een vraag over het competitieprogramma na de winterstop. Feyenoord oogt momenteel niet fris en moet dan aantreden tegen Ajax, AZ, PSV. De coach maakt zich daar vooralsnog geen zorgen over. “Er komen dan vijf basisspelers terug, waar we al een half seizoen mee te maken hebben. Ik wilde het niet als excuus gebruiken, maar het is wel een feit. Ik heb gisteren Ajax gezien, met alle respect, maar je kan van iedere ploeg winnen of verliezen. Wij speelden thuis gelijk tegen Fc Twente en de hele wereld was in angst, maar dat kan allemaal gebeuren.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply