Nieuws

Advocaat blijft Van Bronckhorst voorzien van adviezen 

on

Gewoon met de hulp van Dick Advocaat begint Feyenoord dinsdag aan de voorbereiding op een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het is weer eens ‘do or die’ in De Kuip als donderdagavond AZ op bezoekt komt voor de halve finale van het bekertoernooi. De hulp van de 68-jarige door de wol geverfde Hagenaar, is juist nu de Kuip siddert van de spanning cruciaal.
Sinds zijn entree in de Kuip, bijna twee weken geleden, ging het van hot naar her met de gedreven Hagenaar. Zijn start – prominent op het veld met sjaal, in winterjas en spijkerbroek pal naast Giovanni van Bronckhorst – was bijna spectaculair te noemen, maar wekte de indruk dat de trainer niets veel meer te vertellen had. 
Advocaat onderkende dat gevaar en bouwde af met eerst een plek langs de zijlijn en de laatste dagen meldde hij zich vooral telefonisch. 

,,Die onduidelijkheid moest gewoon weg,” zegt Advocaat daarover. ,,Want dit bracht Giovanni in de media meer in de problemen dan dat het hem hielp.”
In de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht dacht Advocaat volop mee over het tactisch concept, waar FC Utrecht zondag nauwelijks een antwoord op had. Dat Renato Tapia en Bilal Basacikoglu door hun spel tegen Roda JC hun plek verloren, had Van Bronckhorst ook zelf wel gezien. Al zal Advocaat ongetwijfeld zijn mening hebben gegeven.
En dat zal hij dinsdag in de trainerskamer van De Kuip ook doen, en woensdag als hij via de telefoon uitgebreid meedenkt over de strijdwijze tegen AZ, dat qua speelwijze meer voorspelbaar speelt dan FC Utrecht. ,,De komst van Dick heeft veel losgemaakt, maar we stonden toch wel al elke dag in de krant hoor,” zegt Van Bronckhorst lachend. ,,Dat Dick de pers te woord stond, is toch normaal? Hij geeft gewoon netjes uitleg.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login