Nieuws

Advocaat blijft bij Feyenoord

on

Dick Advocaat is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Feyenoord. De club en Advocaat hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging voor nog één jaar. De 72-jarige oefenmeester blijft daardoor tot en met medio 2021 aan Feyenoord verbonden.

Advocaat, die in 1981 bij DSVP uit Pijnacker begon aan zijn eerste klus als coach, gaat hierdoor zijn 40-jarig jubileum als voetbaltrainer vieren in dienst van Feyenoord. Voor Feyenoord was hij onder meer hoofdtrainer bij PSV, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg. Ook was de Leidschendammer op diverse eindtoernooien actief als bondscoach van onder meer Nederland, Zuid-Korea en Rusland.

Advocaat: ‘Het voelt in deze tijden natuurlijk vreemd, maar uiteindelijk ook goed om mijn contract te verlengen bij deze prachtige club. Zeker de afgelopen gekke weken merkte ik hoe gedreven ik nog ben en hoe enorm veel zin ik heb om door te gaan als trainer/coach. We waren hier bij Feyenoord tot alles stil kwam te liggen met elkaar met iets moois bezig, er begon binnen de ploeg echt iets te ontstaan. Dat wil ik, dat willen we als staf en selectie afmaken. De club wil dat ook graag, dus daar gaan we voor, ondanks de vele onzekerheden die er op dit moment zijn.’

Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat de samenwerking met de zeer ervaren trainer kan worden voortgezet. ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we Dick nog een seizoen aan ons kunnen binden. Onder zijn leiding hebben we gedurende het seizoen de weg naar boven weer weten te vinden én bovendien de finale van de KNVB Beker bereikt. We waren onder leiding van Dick echt bezig met een fantastische serie die door de corona-maatregelen helaas voorlopig is onderbroken. Wanneer we weer kunnen gaan voetballen is onduidelijk, maar als het moment komt moet je er als club klaar voor zijn. En dat begint wat mij betreft met het vastleggen van een heel goede trainer.’

Dick Advocaat zal ook in het komende seizoen blijven werken met assistenten Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf. Van laatstgenoemde werd onlangs het contract verlengd tot medio 2022.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login