Nieuws

Advocaat: “Berghuis maakte het verschil deze wedstrijd”

on

Na Steven Berghuis verscheen Dick Advocaat voor de microfoon van Christian Willaert. Advocaat begon zijn interview door te vertellen dat de blessure van Justin Bijlow mee lijkt te vallen. Tijdens het interview tussen Willaert en Advocaat kwam Bijlow naar boven en was Advocaat opgelucht: “Ik ben al blij dat hij loopt.”

Over de wedstrijd. Willaert: “Je had een tactisch plan uitgedacht. Dat hield je tien minuten, een kwartier vol, toen maar weer wat anders.” Advocaat liet weten dat dit van te voren besproken was met de spelers. Spelers schoven door en Jens kwam in de eerste helft aan de zijkant terecht. “Dit had vooral te maken met hoe Utrecht stond. Fc Utrecht speelde met een middenvelder achter de punt. In andere wedstrijden speelden ze anders.”

Advocaat gaat verder. “Het was een rommelige wedstrijd. Fc Utrecht ‘uit’ is altijd heel vervelend en voor hun was het ook een “must” wedstrijd en voor ons ook. Berghuis maakte het verschil in deze wedstrijd..”

Botteghin werd in de rust gewisseld en verscheen Sinisterra op het veld. Advocaat wilde geen risico nemen met de centrale verdediger die in de eerste helft gespaard bleef van een tweede gele kaart.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply