Nieuws

Advocaat: “Als je hier op toch overtuigende wijze met 0-2 wint, heb je het gewoon goed gedaan”

on

Dick Advocaat schoof zondag goedgehumeurd aan voor de persconferentie na afloop van de derby op Het Kasteel. De coach was uiteraard tevreden met het resultaat (0-2), maar ook met de wijze waarop zijn ploeg uit de winterstop was gekomen.

Het enige wat Advocaat zijn spelers kon verwijten, is dat het duel niet eerder in het slot werd gegooid. Feyenoord kwam al snel op voorsprong en miste zowel voor als na rust meerdere kansen om meer afstand te nemen. ‘We hadden de wedstrijd eerder kunnen en moeten beslissen, maar we kwamen in elk geval wel in die positie. Als je hier op toch overtuigende wijze met 0-2 wint, heb je het gewoon goed gedaan’, oordeelde de coach.

Advocaat zag onder meer Lucas Pratto tweemaal in scoringspositie komen. In de eerste helft stond de paal zijn eerste goal in de weg, na rust raakte hij de bal verkeerd na een voorzet van Luis Sinisterra. ‘Hij weet waar hij moet lopen,’ stelde Advocaat. ‘Lucas maakt een positieve indruk. Hij heeft pas een paar keer getraind, maar toonde zich erg leergierig en was direct bezig met de andere jongens. Ik ben tevreden over hem vandaag.’

Ook Feyenoords achterhoede kon rekenen op de complimenten van de coach. ‘Zij hebben bijna geen kans gehad, ondanks dat hun opportunistische speelwijze lastig te bespelen is. Als je niet continu scherp en geconcentreerd bent, kan een van die lange ballen een keer verkeerd vallen. Daar zijn we goed mee omgegaan.’

Met de zege op Spangen is de bomvolle maand goed begonnen voor Feyenoord, zeker in de wetenschap dat er nog veel duels wachten met en tussen de concurrentie. Zo staat later deze zondag Ajax – PSV op het programma, een duel waar Advocaat zich op verheugd. ‘Als je zelf gewonnen hebt, is het altijd lekker om naar zo’n topwedstrijd te gaan kijken. Ik ga ervoor zitten,’ sloot de coach af, vlak voor de terugreis naar Rotterdam-Zuid.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply