Nieuws

Advocaat: ‘7-1 in een bekerwedstrijd is een aardig resultaat, toch?’

on

Feyenoord-trainer Dick Advocaat zag zijn ploeg donderdagavond met maar liefst 7-1 winnen van NAC, in de halve finale van de KNVB Beker. Een monsterscore, nadat de Rotterdammers de eerste veertien minuten allesbehalve overtuigend aan de wedstrijd waren begonnen.

“Dat was niet goed, NAC had gelukkig niet de kracht een goal te maken want dan krijg je het nog moeilijk ook”, vertelt Advocaat daarover. “Toen wij de eerste goal maakten was het een gelopen koers.”

Feyenoord liep daarna razendsnel uit naar 5-0. “Het is altijd moeilijk om de concentratie dan te behouden, we hebben geprobeerd meer goals te maken. Niet alles was in ons voordeel met het weer en het veld, maar 7-1 in een bekerwedstrijd is een aardig resultaat, toch?”

Door de grote voorsprong kon Advocaat zijn spelers die op scherp stonden (Steven Berghuis, Leroy Fer en Marcos Senesi) vroeg wisselen. “Ze wilden er juist niet uit, maar het leek ons verstandig om dat wel te doen. Het risico is te groot, dat hebben we woensdag wel gezien (met Sean Klaiber van FC Utrecht, die geschorst is voor de finale, red.).

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login