Nieuws

‘Adviesorgaan OMT adviseert kabinet tot langer verbieden betaald voetbal’

on

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om evenementen voor langere tijd te verbieden en ook trainen in groepsverband wordt voorlopig afgeraden. Als het kabinet die adviezen later op dinsdag overneemt, lijkt het erop dat de voetbalcompetities niet afgemaakt kunnen worden, dit meldt het Algemeen Dagblad.

De wedstrijden in de eredivisie vallen onder de categorie ‘vergunningsplichtige evenementen’ en die zijn nu al tot 1 juni verboden.

De krant citeert: ,,Het OMT schat in dat het risico voor de volksgezondheid dat gepaard gaat met het toestaan van evenementen, een reëel risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus oplevert”, staat in een advies aan het kabinet, dat dinsdag beslissingen neemt over alle maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. ,,Omdat het OMT niet verwacht dat dit op korte termijn verandert, adviseert het OMT het verbod op evenementen voor langere tijd te verlengen.”

Er zijn al burgemeesters, van steden waar betaald voetbal gespeeld wordt, die vinden dat in ieder geval tot september of wellicht oktober grote evenementen zoals voetbalwedstrijden verboden zouden moeten worden.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login