Nieuws

Adriaanse: “Castaignos miste basisvaardigheden”

on

Het was Feyenoord-jeugdtrainer Cor Adriaanse die in de huidige FC Twente-speler Luc Castaignos een spits ontdekte: “Ik had toen in de B1 geen spits en dan probeer je wat op training.

Ik zag wel wat in Luc op die positie, omdat hij zo snel was. Tot dan had Luc op het middenveld gespeeld. Ik zette hem in de spits en hij begon direct te scoren.”

Castaignos zou uiteindelijk maar kort meedraaien in de jeugdopleiding van Feyenoord. Al in zijn derde seizoen bij de stadionclub maakte de spits steeds vaker zijn opwachting bij de hoofdmacht, een jaar later werd hij zelfs al een vaste waarde in het eerste. Toenmalig trainer Mario Been: “Ik had toen weinig mogelijkheden en koos voor een jonge jongen met toekomst.”

Die komeetachtige doorbraak heeft zijn sporen achtergelaten, vindt Adriaanse. “Toen Luc vanuit de amateurs van Spartaan’20 bij Feyenoord kwam, was hij al bijna vijftien. Dan heb je een grote achterstand in te halen op voetbalgebied met zaken als balaannames en koptechniek.

Castaignos miste bepaalde basisvaardigheden, die talenten als Boëtius, Achahbar en Trindade de Vilhena op die leeftijd wel al hadden, omdat ze van kleins af aan in onze opleiding hadden gezeten.”

Bron: Telesport.nl

You must be logged in to post a comment Login