Nieuws

ADO wil goede vorm tegen Feyenoord vasthouden

on

ADO Den Haag mag kort na de winterstop al tot één van de verrassingen van dit seizoen gerekend worden. Trainer Fons Groenendijk heeft van zijn ploeg een degelijk collectief gesmeed, dat na een zwakke seizoenstart is opgeklommen naar het linkerrijtje. Bij de winterstop bezette de club zelfs de zevende plaats.

Beugelsdijk: ‘Bizar’

‘Eigenlijk is dat gewoon bizar,’ zegt verdediger Tom Beugelsdijk daarover. Volgens Beugelsdijk is het succes van ADO Den Haag te verklaren door twee factoren: de sfeer en het collectief. De spelers gaan elke wedstrijd voor elkaar door het vuur, waardoor het zelden voorkomt dat de ploeg volledig door de ondergrens zakt.

Gelijk tegen Besiktas

Die instelling leverde de afgelopen maanden een aantal prima resultaten op, met een 4-0 overwinning op PEC Zwolle kort voor Kerst als uitschieter. Dat deze prestatie geen toevalstreffer was, bewees ADO Den Haag daarna nog tijdens het winterse trainingskamp in Turkije, waar Champions League-deelnemer Besiktas knap op een gelijkspel werd gehouden (2-2).

Voltreffers

De goede prestaties bewijzen bovendien dat ADO Den Haag afgelopen zomer uitstekende zaken heeft gedaan op de transfermarkt. Het vertrek van onder meer oud-Feyenoorder Ruben Schaken en Abel Tamata werd opgevangen met de komst van spelers als Bjørn Johnsen, Erik Falkenburg en eerder al Lex Immers, die stuk voor stuk voltreffers bleken.

Sterkhouders in de picture

Daar staat tegenover dat verschillende sterkhouders van de ploeg zich de afgelopen maanden in de kijker hebben gespeeld van andere clubs. Zo staat rechtsback Tyronne Ebuehi in de nadrukkelijke belangstelling van de Portugese topclub Benfica, terwijl ook spelmaker Nasser El Khayati de ogen op zich gericht weet. Het maakt dat ADO Den Haag reikhalzend zal uitkijken naar het eind van de winterse transferperiode, als zeker is dat alle spelers binnenboord blijven.

Plezier en vertrouwen

In dat opzicht kan de club vertrouwen putten uit de woorden van El Khayati, die kort geleden aangaf ADO Den Haag niet zomaar te verlaten, mede ook met het oog op het komende WK waaraan hij als onderdeel van het Marokkaanse team hoopt deel te nemen. Zijn woorden zijn bovendien tekenend voor het plezier dat de spelers van ADO hebben en het vertrouwen dat er is in een goede afloop van het seizoen. Zij zullen wat dat betreft heel tevreden zijn als de ploeg ook na 34 speelronden nog is terug te vinden in het linkerrijtje.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login