Nieuws

AD: “Van Bronckhorst kiest vermoedelijk voor Vermeer in de basis tegen Trecín”

on

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft weinig te kiezen voor het Europa League-duel met AS Trencin. Eric Botteghin en Robin van Persie zijn woensdag vanwege respectievelijk privéomstandigheden en een lichte blessure afgehaakt voor de confrontatie in Slowakije.

De twee routiniers kunnen toegevoegd worden aan een respectabel rijtje met afwezigen: ook Jerry St. Juste, Ridgeciano Haps, Yassin Ayoub, Renato Tapia en Nicolai Jörgensen zijn niet fit genoeg om te spelen, terwijl Tonny Vilhena geschorst is. Jens Toornstra was een vraagteken, maar kan volgens het Algemeen Dagblad wél aan de aftrap staan.

De Alphenaar lijkt dan ook zijn plaats op het middenveld te behouden: Jordy Clasie zal vermoedelijk de aanvoerdersband dragen en Sofyan Amrabat neemt de plek van Vilhena in. Derde spits Dylan Vente mag bij afwezigheid van Jörgensen en Van Persie voor zijn kans gaan. Steven Berghuis en Sam Larsson zullen net als tegen PSV de vleugels bezetten. Achterin lijken Bart Nieuwkoop en Sven van Beek, in het Philips Stadion nog bankzitter, de logische vervangers van St. Juste en Botteghin.

Kennet Vermeer lijkt plaats te nemen onder de lat, meldt het AD tenslotte. Van Bronckhorst liet eerder deze week al doorschemeren dat hij overweegt om te rouleren met zijn keepers. Hoewel Justin Bijlow is verkozen tot eerste doelman, zal Vermeer in Slowakije vermoedelijk de gemiddelde leeftijd van het jonge elftal omhoog tillen.

De vermoedelijke Feyenoord-opstelling: Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Toornstra, Amrabat; Berghuis, Vente, Larsson.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login