Nieuws

AD: ‘Stam heeft toezegging dat PEC Zwolle meewerkt aan stap hogerop’

on

In zijn contract staat geen clausule, maar Jaap Stam heeft wél de mondelijke toezegging dat werkgever PEC Zwolle meewerkt aan een vertrek wanneer de coach een stap omhoog kan maken. Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. 

Sinds maandag wemelt het van de geruchten rond Stam. De coach van PEC lijkt topkandidaat om in De Kuip de opvolger te worden van Giovanni van Bronckhorst. Telegraaf-journalist Valentijn Driessen bevestigde bij Voetbal Inside de belangstelling en stelde zelfs dat Stam binnen afzienbare tijd gepresenteerd zal worden door Feyenoord. 

In december 2018 signeerde Stam een contract voor anderhalf jaar in Zwolle. De opvolger van John van ’t Schip heeft volgens het AD níet laten vastleggen dat hij mag vertrekken wanneer er een stap omhoog lonkt. Er is dus geen sprake van een clausule. Wél zou Stam van PEC ‘min of meer’ de mondelinge toezegging hebben dat de club hem een mooie kans ‘niet zal ontnemen’. Eventueel moet er een ‘schappelijke vergoeding’ aan te pas komen. 

Volgens de krant is de kans groot dat in het kielzog van Stam ook PEC-assistent Saïd Bakkati naar Rotterdam-Zuid verkast. De twee werkten eerder samen bij Reading en Jong Ajax.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login