Nieuws

AD: ‘In seizoen ‘20-‘21 wordt er gespeeld met de kerstdagen’

on

Wanneer het RIVM toestemming geeft kunnen de Eredivisieclubs rond 15 mei gaan starten met individuele trainingen. Op 22 mei kan dan in kleine groepjes worden getraind en de 29ste kunnen de groepstrainingen weer starten. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Zoals dinsdag bekend gemaakt is, is het de bedoeling dat half juni de inhaalwedstrijden tussen AZ en Feyenoord en Fc Utrecht en Ajax gespeeld worden. Vervolgens start rond 19 juni de 27e speelronde van de Eredivisie. Het streven is om op 31 juli klaar te zijn met de competitie.

Het AD heeft het conceptprogramma van komend seizoen 2020-2021 al kunnen inzien en weet dat in de meest gunstige omstandigheden het nieuwe seizoen zou moeten beginnen op 21 augustus 2020..

Vanwege het feit dat in juni 2021 het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld gaat worden dient het seizoen 2020-2021 begin mei al klaar te zijn. Om dit te bewerkstelligen wordt volgend seizoen ook met de kerstdagen gevoetbald. Vervolgens zou er een winterstop van twee weken worden ingelast.

Alles wat hierboven vermeld staat is uiteraard onder voorbehoud van wat het RIVM het kabinet adviseert. Uiteindelijk zal de overheid bepalen of er wel of niet gevoetbald mag worden.