Nieuws

AD: ‘Gemeenteraad heeft twijfels over miljoenendeal tussen Feyenoord en projectontwikkelaars’

on

De gemeenteraad in Rotterdam wil volgens het Algemeen Dagblad opheldering van een ‘schimmige miljoenendeal’ tussen Feyenoord en de projectontwikkelaars over de ontwerpkosten van het nieuwe stadion van Feyenoord.

Raadslid Robert Simons van Leefbaar Rotterdam heeft volgens het Rotterdamse dagblad uit ‘diverse betrouwbare bronnen’ gehoord dat de gemeente de kosten voor haar rekening neemt.

Feyenoord heeft afgelopen week bij monde van Mark Koevermans groen licht gegeven voor de volgende fase van de ontwikkeling van een nieuw stadion. Echter zal door Feyenoord pas over een jaar een definitief besluit worden genomen over het wel of niet doorgaan van het miljoenenverslindende project. Feyenoord liet via de eigen media-kanalen ook weten niet mee te betalen aan de kosten die deze fase met zich meebrengen.

Robert Simons van Leefbaar, die ‘bijna zeker’ weet dat de gemeente heeft geschoven, wil hij weten hoe het zit. Ook Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) wil weten hoe de relatie tussen de gemeente en de projectontwikkelaars in elkaar zit en noemt de relatie: “te innig”.

Op 8 juli jl. berichtte RTV Rijnmond dat de Rotterdamse politiek vasthoudt aan wat het vorige college destijds heeft afgesproken: 40 miljoen euro, geen cent meer.

In het artikel van de regionale omroep waren de gemeenteraadsleden duidelijk: Astrid Kockelkoren (GroenLinks). “Wij vinden dat een gemeente geen voetbalclub moet steunen, dus daar staan we zeer kritisch tegenover.” Dennis Tak (PvdA) “Wat we hebben afgesproken is al vrij riant. Daar hebben we een afspraak over. This is it, wat mij betreft.”

Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

You must be logged in to post a comment Login